Nosework

Nosework – nesearbeid på norsk – oppstod i USA og er inspirert av operative søkshunder, og er en relativt ny hundesport.
Dette ble utviklet spesielt for å aktivisere hunder som stod på «shelters» og ventet på nye eiere, og ble etter hvert en konkurransegren innen hundesport. Nosework er på hundens premisser, det skal bare være gøy, og skal gi hunden givende og utfordrende oppgaver i søksarbeid. Nosework passer for alle hunder, også reaktive og sosialt usikre hunder, eller hunder som av andre årsaker ikke finner sin plass i annen hundesport. Det er plass til alle.

I Norge brukes duftene bjørk, anis og nellik. I klasse 1 skal man finne duften av bjørk, i klasse 2 bjørk og anis, og i klasse 3 bjørk, anis og nellik.

Sporten er helt ny i Norge, og enn så lenge konkurreres det bare i klasse 1. Fra 2020 regner man med at flere dommere er utdannet og at det dermed er klart for også klasse 2.
Søkene vi snakker om i konkurransesammenheng i Nosework er i alle klasser:

1 emballasjesøk
1 innendørssøk
1 utendørssøk
1 kjøretøysøk

Så kan det også arrangeres konkurranse i spesialsøk. Da vil det være ett tema for konkurransen, for eksempel innendørssøk. Da vil det være 4 forskjellige søk innendørs.

For den som ikke er interessert i å konkurrere er dette likevel en fantastisk måte å aktivisere hunden på, det krever lite utstyr og det kan gjøres overalt, og hunden får brukt nesa si.
Mer informasjon om sporten finnes på www.nosework.no

Gruppeleder

Anna Krukhaug
99400435
annakrukhaug@gmail.com
 
Randi Krokan
92656985
r_krokan@hotmail.com

Treningstider

Våre sponsorer