Agility

Agility er hinderløp med hund. Det er bl.a slalom, tunneler, pølse, hopphindre, hjul, langhopp. Det er tre typer felthinder: Møne, bro og vippe. Når disse er med i konkurransen kalles det agility. Uten felthindre kalles konkurransen hopp. Hundene er delt inn i Liten, Mellom og Stor.

Trening
Vi trener agility tirsdager fra kl 17.30  da med en som har ansvaret for trening og veiledning.  Du kan også komme og prøve to ganger før du må gå et nybegynnerkurs, for å få være med på treningene. Det er også treninger fredager og søndager, følg med på Facebook siden vår der har vi påmelding til trening.Vi har flere kurs i løpet av året, kursene blir annonsert på hjemmesiden under linken kurs. I klubben har vi ekvipasjer på alle nivåer.
AlderSmå hunder bør være 9 måneder før de starter. Store hunder bør være 12 måneder.

Fysisk aktivitet
Agility er en sunn aktivitet for hunden og stimulerer til et positivt og godt hundehold, skaper kontakt mellom hund og fører, er fin miljøtrening og fin fysisk trening for både hund og fører. Agility passer for nesten alle hunder. Hundens fysikk bør kunne tåle alle hoppene, opp- og nedgang på felthindrene, slalom mellom pinner og krappe svinger.

Lydighet
Det er en fordel at man har god kontakt med hunden sin, sikker innkalling, at hunden kan STÅ, SITT, BLI og kan konsentrere seg.

Informasjon
Mer opplysninger rundt regler i agility finner du på: www.nkk.no  under aktiviteter.

Har du spørsmål kan de rettes til ledere for agilitygruppa;
Trine Skjellerudsveen
E-post: trine_skj@me.com

Kari Mette Bergendahl

Vi trener
Tirsdag: 17.30 – 21.00
Fredag: 17.30 – 19.30
Søndag: 11.00-14.00

Se alle treningstider i klubben.

Besøk gruppens facebook side: Agilitygruppa i Lillehammer

Grupperegler og treningreglement for agilitygruppa.

* Alle er hjertelig velkommen til å trene i Lillehammer brukshundklubb.

* Alle treninger er åpne for klubbens medlemmer, under forutsetning at fører har nok kunnskap til å ivareta hundens sikkerhet.

* Alle som trener skal behandle hundene sine i tråd med NKK sine retningslinjer.

* Møt opp presis til trening tirsdag 17.30/19.00

* Alle må hjelpe til med å bygge bane, og rydde på plass. (kan du ikke rydde må du avtale dette med den som har treningen slik at det ikke blir for få til å rydde)

* Ta hensyn til hverandre og respekter at ekvipasjene er på ulike nivå og har ulike ambisjoner.

* Alt utstyr som brukes på trening, skal ryddes på plass igjen etter bruk.

* Utstyr skal ikke tas med ut av klubbens treningsområde uten avtale med gruppeleder.

* Luft hunden før bruk av hall for å unngå uhell inne i hallen.

* Tisper med løpetid skal ha tispetruse på i hallen og på treningsbane ute under hele løpetiden.

* Tisper med løpetid kan henvises til å trene til slutt.

*Hunder som ikke er i banen skal være i bånd i treningsområdet.

*Den som er ansvarlig for treningen på tirsdager planlegger økta ut fra tema som er satt opp. Sørg for at kveldens deltagere får tilbakemeldinger. Trenger den ansvarlige hjelp ber den om det. (Gjelder tirsdager)

* Du kan komme to ganger på trening for å se hva agility er for noe, før du må gå på nybegynnerkurs. Er det lenge til neste kurs, kan du spørre om du kan få trene inntil det kommer nytt kurs.

*Det er IKKE lov til å trene hunder som er yngre enn 9 mnd. for små hunder og 12 mnd. for store hunder på fellestreninger.  Alle hunder skal være ferdig utviklet før de får begynne å trene. Men det er masse man kan trene som forberedende aktiviteter før man starter med agility. Spør de erfarne, så får de masse gode tips.

* Alle som trener aktivt skal delta på klubbens dugnader, minimum to hvert år. Dette gjelder felles dugnader og på tvers av gruppene. Selv om man ikke kan løfte og bære tungt, kan man bistå med vaffelrøre, kaker og bemanne kiosk på stevner.

*Det skal være hyggelig å trene i Lillehammer brukshundklubb, agility er og skal være gøy for alle!

Våre sponsorer