Sporkurs Formiddag, Start 26 april

Lillehammer Brukshundklubb arrangerer sporkurs på formiddagen i mai.

Kurset blir på følgende dager:
* Mandag 26. april      13-16
* Onsdag 28. april      13-16
* Mandag 03. mai       13-16
* Onsdag 05. mai        13-16

Kurset holdes utendørs i skogsområde.

På dette kurset lærer hund og fører å følge et spor/tråkk etter et menneske i terrenget. Vi bruker ulike metoder i innlæringen avhengig hva som passer for den enkelte hund. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper, men kurset tilpasses den enkelte hund og fører slik at det også kan passe for de som har trent noe spor tidligere.

Spor er en fin aktivitet som passer for alle typer hunder i alle aldre. Det går kjempefint å starte med en valp, men en voksen hund har like stor mulighet til å bli en god sporhund.

Det er super mental aktivitet for hunden og det er spennende og imponerende å se hvor flink hunden er til å bruke nesen. Når vi trener spor får både hund og fører brukt  hodet og kroppen. Samtidig er vi ute og kan nyte frisk luft og natur.

Gjennom kurset vil dere lære om ulike måter å lære inn  spor på. Vi går igjennom utstyr som kan brukes i sportrening. Dere vil også lære om hvordan vi planlegger og går ut spor. Mye av kurset går ut på praktisk trening med egen hund og observasjon av de andre kursdeltakerne

* Når hunden ikke er i aktivitet bør den kunne oppholde seg i bilen.
* Ta med vannskål og vann.
* Ta med gode godbiter som er verdt å jobbe for og en eller flere leker hunden er glad i.
* Ta med sele og langline, hvis du allerede har det
* Du bør ha godt fottøy og klær etter været
* Ta med campingstol el.l.

Instruktør
Instruktør på dette kurset vil være Astrid Bergo Simensen
NKK trinn 1 instruktør og instruktør trinn 2 Bruks

1250 for medlemmer