Utstillingskurs, 21 – 22 april

Har du vurdert å ta med din hund på utstilling?
Ønsker du å lære hvordan du på best mulig måte kan vise akkurat din hund/rase for en dommer på en utstilling?
Har du aldri vært på utstilling før og trenger en grundig innføring i hva det innebærer eller er du en erfaren utstiller som kunne tenke deg påfyll av teknikker tips og triks slik at din hund viser seg optimalt.

Kurset går over to dager og er lagt opp med teori og individuell instruksjon med kartlegging av hver enkelt hund og handlers spesifikke behov. Hunden må være fylt 6 måneder

Når
21 og 22.april

Brøttum, Mjøsa hundehus

Dette sier instruktøren om seg selv og kurset
Din hund/rases anatomi, bevegelsesmønster og bruksområde legger grunnlaget for hvordan du skal føre/vise din hund på utstilling. Rase kunnskap, anatomi og opprinnelse er de tre viktigste grunnpilarer for en suksessfull fremvisning av enhver hund på utstilling. Dette er noe jeg Siv-Hilde Oware som instruktør verner veldig om. Mitt fokus er og har alltid vært positivt samspill mellom hund og handler samt å bevisstgjøre viktigheten av forståelse for hundens signaler og kropps språk.
Gjennom 35 år har jeg vært aktiv utstiller av både egne hunder og andres med veldig gode resultater. Som hundefrisør gjennom mange år klipper og trimmer jeg en rekke raser noe som krever kunnskap om alle aspekter vedr. pels men også anatomi. Man blir aldri utlært og jeg lærer noe nytt stadig vekk som igjen håper kan kommer mine kursdeltagere tilgode.
Som instruktør og ikke minst handler for mange forskjellige raser har jeg opp gjennom årene også erfart og jobbet endel med div «problem» som kan oppstå ved håndtering av hunder. Ikke alle hunder er komfortable med alt en utstilling krever av den. Noe kan «omskoleres» men dessverre ikke alle. Kursdeltagere vil bli delt inn i grupper etter ferdighets og erfarings grunnlag på hund og handler.

Om Siv Hilde Oware
Siv –Hilde Oware har trent mer enn 30 forskjellige raser og har stilt mer enn 20 av disse til championat i inn- og utland. Når det gjelder ekvipasjer hund/fører så har hun trent flere Norgesmestre i Juniorhandling samt Norges Landslag 2010 som vant Nordisk mesterskap i Juniorhandling. Hun var også landslagssjef for det Norske landslaget i Juniorhandling.
Siv mener en fullkommen ekvipasje i en utstillingsring er et sammensatt fenomen der mange biter skal på plass for et optimalt resultat med bl.a. fokus på glede, samarbeidsvilje og bruk av forsterkere.
Siv er genuint opptatt av en klassisk og lystbetonet fremvisning av hund i utstillings sammenheng, Samt viktigheten av hundens opprinnelse og bruksområde ved handling. Ved riktig bruk av teknikker kan den berømte X-faktoren hentes frem i større eller mindre grad på de fleste hunder og handlere. Og hun synes det er fantastisk gøy å lære hundeeiere kunsten å vise hund i utstillingsringen.

Klubbens medlemmer: 1500,- pr ekvipasje
Ikke-medlem: 1850,-
Observatør eller ekstra hund: 800,-

Du kan melde deg på kurset her