Valpeslipp

-et tilbud til klubbens medlemmer

Det er viktig at valper får møte andre hunder, slik at de lærer seg å omgås og blir trygge. Alle hunder er rasistiske i større eller mindre grad, de trives best sammen med andre hunder av samme rase, eller raser som har mange fellestrekk med egen rase. Slike fellestrekk har mye med utseende å gjøre, for eksempel størrelse, grovbygd – spebygd, lang eller kort snute, ståører eller hengeører, mye eller lite pels i ansiktet. Farge spiller også inn. Hvordan de ”snakker” er også forskjellig. Noen raser bruker hele kroppen hele tiden, mens andre bruker mest mimikken i ansiktet. Noen raser ”snakker” veldig fort, mens andre tar det mer med ro.

Disse forskjellene gjør at en valp må lære seg at andre hunder er forskjellige, men likevel ikke farlige. Et bidrag til dette er Valpeslipp. Her får valpene møte andre valper og leke under kontrollerte former. Valpene får løpe løse i grupper på maks 4 stk. Vi prøver å slippe sammen valper som passer sammen i alder og størrelse, og vi unngår at det skal bli for voldsomt slik at noen blir redde. Det er tydelig at dette er noe valpene setter stor pris på.

Valpeslipp er for valper fra 3 mnd og oppover. Vi anbefaler at valpen er vaksinert før den kommer, da ansamlinger med hunder fører til smittepress, og særlig kennelhoste (parainfluensa) dukker opp en gang i blant. Da er uvaksinerte valper utsatt.

Har du en valp du har lyst å komme med, så er tidspunktet onsdager kl 17.30 og stedet er klubbens hall. Velkommen! Vær oppmerksom på at valpeslipp følger skoleferien i Lillehammer kommunen og er steng akk ferier og helligdager.

Ansvarlig: Reidar Andreassen, tlf 944 30 608.