Banner_rally

Rallylydighet

Rallylydighet er en hundesport som oppsto i USA. I 2005 ble Norsk rallylydighetsklubb dannet og i 2013 ble sporten godkjent av NKK.

I rallylydighet går hund og eier en bane sammen i en bestemt rekkefølge.Banene består av 15 – 22 skilt med øvelser fra lydighet, freestyle og agility. Som i agility er banene nye for hver gang og en vet aldri hvilke kombinasjoner som kommer. Eier har mulighet for å gå banen i 10 minutter uten hund før konkurransen. Alle starter med 200 poeng og blir trukket om de gjør feil.

Det er 4 offisielle klasser. Det legges til flere skilt  med høyere vanskelighetsgrad oppover i klassene. I klasse 1 går hunden med bånd.

Hovedfokuset i rallylydighet er glede, samspill og holdninger. Eier kan rose og oppmuntre hunden under konkurransen. Sporten passer for alle hunder.

Mer om rallylydighet kan leses på sida til Norsk rallylydighetsklubb.

Norsk rallylydighetsklubb

Grupperegler

• Alle er velkomne til å trene hos oss, man må ikke på kurs først. Vi anbefaler at man har gått et kurs i hverdagslydighet, bronsemerkekurs, rally nybegynnerkurs eller lignende.  Det er en stor fordel om hunden kan litt lineføring, sitt, dekk og bli. Rallytreninger har ikke instruktør, men vi hjelper selvfølgelig hverandre på treninger, enten det er nye eller gamle.
  • Rally har treningstid torsdager. Når det er lyst ute og bakken er fri for snø (ca april-september) trener vi fra 18.00. I vinterhalvåret når det er snø deler vi oss opp i flere grupper så det ikke skal bli så mye venting, da er treningstidene 11.00, 17.30 og 19.00. I tilegg har vi treningstid lørdag fra 13.00.
  • Vi bruker gruppas facebookside aktivt. Her ser du når det trenes, viktige beskjeder, og ukas baner legges ut. Hver mandag legges det ut en meningsmåling hvor man huker seg av for tidspunktet man vil trene på, og for hvilken klasse man har lyst til å trene på. Dette for at andre skal se når det er folk på trening, og gruppelederne bruker denne for å planlegge hva slags baner som skal opp.
  • Banetegninger legges ut onsdag kveld og fredag kveld. Tenk gjerne gjennom hva du ønsker å trene på før du kommer. Man må ikke gå hele baner, og er det skilt man ikke er klar for tenk ut en annen øvelse å gjøre i stede/eller gå forbi. Man må heller ikke gå baner, man kan bruke sin tid på å trene på momenter uten skilt også.
  • Hver ekvipasje får 5 minutter treningstid når det er mange, 7 når vi er få. Vi kjører to eller tre runder.
  • Alle er med å hjelper til å bygge baner og rydde. Om vinteren setter første gruppe opp bane, og lar den stå. Siste gruppe rydder.
  • Om sommeren skal det opp to baner, en utenfor hallen, og en lengst nede ved den lille boksen. Eventuelt to baner på gressletta med god plass i mellom. En og en går om gangen, og vi skal vise hensyn til hverandre. Om noen ønsker forstyrrelser fra mennesker og hunder i og rundt banen skal de be om det. Vil man bygge noe selv står man fritt til å ta med seg det utstyret man vil til en annen plass, men da må man tåle forstyrrelser. Om sommeren parkerer vi derfor ved furua nedenfor der det er akebakke om vinteren. Om du ikke vet hvor det er så spør.
  • Alle treninger og ekstratreninger varsles om på facebook så alle har mulighet til å se og være med å trene. Er det utenom rally sin treningstid så sjekk på klubbens facebookside at det er ledig, og legg igjen beskjed der også om at dere trener.
  • Vi viser hensyn til hverandre- alle skal få en god trening hvor de føler at de lykkes
  • Etter hver trening skrives alle som har trent seg opp i boka som ligger i boksen med rallyskilt, husk dato. Denne brukes til å dokumentere hvor mange vi er som trener.
  • Skulle det være at ingen med nøkkel dukker opp på trening, og hallen er låst, ring Magni på 94160446 så ordner det seg.
  • Alle kan glemme eller gjøre noe feil- vi sier fra til hverandre om dette på en hyggelig måte, husk at ingen gjør sånt med vilje.
  • Det er ønske om at alle som trener rally hjelper til på klubbens årlige stevne i slutten av april.
  • Husk at det er parkeringsavgift på Birken, og at man må være medlem i klubben for å delta på treninger.
  • Link til gruppas facebookside : https://www.facebook.com/groups/430238673676554/
  • Link til Klubbens facebookside: https://www.facebook.com/groups/lillehammerbrukshundklubb/

Gruppeleder

Brit Haaland
E-post: br-haala@online.no

Treningstider

Torsdag: 19.00 – 21.00
Lørdag: 13.00 – 15.00

Se alle treningstider i klubben.

Besøk gruppens Facebookside.