Banner_handling

Utstillingstrening

Utstillingsgruppa er for alle medlemmer som vil trene til utstilling med hunden sin.

Her jobber vi med grunnleggende utstillingsteknikk, som hvordan man skal løpe for å vise hunden på best mulig måte, løpe sammen med andre hunder, lære å stille opp hunden for dommer og lære den å stå rolig, eventuelt på bord for de rasene det gjelder.

Treningene er lagt opp med enkle øvelser som man vil møte i utstillingsringen. Hunden får også trene på å få sjekket tenner, testikler og resten av kroppen av en fremmed (dommer).
I treningshallen er det lukter fra utallige hunder som har vært innom, slik vil det også være på en utstilling, så det er viktig å ha trent litt i et miljø med disse forstyrrelsene så hunden blir vant med det.

Hundene er ulike og har forskjellige utfordringer, for eksempel kan noen være ukomfortable med å vise tenner for folk de ikke kjenner, andre har vansker med holde fokus med flere hunder i samme ring, noen liker ikke å bli tatt på potene, mens for andre er det handler som trenger veiledning i å tilpasse fart og posisjon for å få hunden til å vise seg fra sin beste side. Utstillingstreningene gir mulighet for å trene på det akkurat du og din hund har utfordringer med.

Disse treningene er også en god arena for å få generell håndteringstrening og kontakttrening blant andre hunder. Alle hunder må for eksempel innom veterinær noen ganger i løpet av livet, da er det en stor fordel at hunden aksepterer å få sjekket tenner og bli håndtert av fremmede.

Treningstid er fredager kl 17.30–18.30 i Brukshundklubben sin hall på Birkebeinerstadion. Treningene er ikke å regne som kurs med instruktør, men egentrening som ledes på dugnad av frivillige treningsveiledere som har egen erfaring fra utstillingsringen.
Ta med masse godbiter og skaff deg gjerne et utstillingsbånd, da det er lurt å venne hunden til å bruke dette.
Luft hunden så den får tisse før dere går inn i hallen, og husk å alltid spørre før du lar hunden hilse på andre hunder.

Gruppeleder er Anna Krukhaug, mobil nr 994 00 435

Velkommen på trening!

Gruppeleder

Thea Åseth
E-post: thea_aaseth@hotmail.com

Treningstider

Onsdage: 17.30-18.15
Vi er ute i finvær, inne ved regn.

Se alle treningstider i klubben.

Besøk gruppens Facebookside.