Banner_agility

Agility

Agility er hinderløp med hund. Det er bl.a slalom,tunneler, pølse, hopphindre, hjul, langhopp. Det er tre typer felthinder: Møne, bro og vippe. Når disse er med i konkurransen kalles det agility. Uten felthindre kalles konkurransen hopp. Hundene er delt inn i Liten, Mellom og Stor.

Trening
Vi trener agility tirsdager fra kl 17.30 og onsdager starter treningen kl 19.00,  da med en som har ansvaret for trening og veiledning.
Du kan trene enten tirsdag eller på onsdag.
Du kan også komme og prøve to ganger før du må gå et nybegynnerkurs, for å få være med på treningene.

Fredag er det konkurransetrening. Den er forbeholdt de som konkurrerer.
Vi har flere kurs i løpet av året, kursene blir annonsert på hjemmesiden under linken kurs.
I klubben har vi ekvipasjer på alle nivåer.

Alder
Små hunder bør være 9 måneder før de starter. Store hunder bør være 12 måneder

Fysisk aktivitet
Agility er en sunn aktivitet for hunden og stimulerer til et positivt og godt hundehold, skaper kontakt mellom hund og fører, er fin miljøtrening og fin fysisk trening for både hund og fører.

Agility passer for nesten alle hunder.

Hundens fysikk bør kunne tåle alle hoppene, opp- og nedgang på felthindrene, slalom mellom pinner og krappe svinger.

Lydighet
Det er en fordel at man har god kontakt med hunden sin, sikker innkalling, at hunden kan STÅ, SITT, BLI og kan konsentrere seg.

Mer opplysninger rundt regler i agility finner du på.
www.nkk.no  under aktiviteter.

Treningsreglement

• Møt presis til trening ( tirsdag 17.30 / 19.00, eller onsdag klokka 19.00)
  • Alle må hjelpe til og bygge bane, og rydde på plass ( kan du ikke rydde må du avtale dette med den som har treningen slik at det ikke blir for få til å rydde)
  • Ta godt vare på de nye som kommer, tilby din hjelp.
  • Hundene skal være luftet før de trener i hallen. Om noen tisser inne kan det ødelegge for mange etterpå. ( og ja uhell kan skje)
  • Tisper med løpetid. Vis hensyn og si i fra, alle skal da bruke tispetruse i hallen.
  • Alle skal behandle hunden sin pent.
  • Instruktøren som har ansvaret for tirsdags treningen har ansvaret for treningen, og for at kveldens deltagere får tilbakemeldinger. Trenger instruktøren hjelp ber den om hjelp.
  • Hunder som ikke er i banen skal være i bånd i treningsområde.
  • Du må være med på minst en dugnad i løpet av året i regi av agility gruppen.( i hovedsak er det stevnet vårt siste helga i juni, sett av helga) I tillegg har vi et par møter for agilitygruppa i  året. Ditt engasjement er viktig, så vi ønsker at du stiller her og sier hva du mener.
  • Du kan komme to ganger på trening for å se hva agility er for noe, før du må gå nybegynnerkurs. Er det lenge til neste kurs, kan du spørre om du kan få trene inntil det kommer nytt kurs.
  • Det er IKKE lov til å trene hunder som er yngre enn 9 mnd. for små hunder og 12 mnd. for store hunder.  Alle hunder skal være ferdig utviklet før de får begynne å trene. Men det er masse man kan trene som forberedende aktiviteter før man starter med agility. Spør de erfarne, så får de masse gode tips !
  • De som er instruktører har nøkler til hallen. Disse kan ikke lånes bort til førere som ikke har agilitykurs.
  • Vær hyggelig mot hverandre, agility er og skal være gøy for alle.

Gruppeleder

Trine Skjellerudsveen
Telefon: 906 71 569 eller
E-post: trine_skj@me.com

Treningstider

Tirsdag: 17.30 – 21.00
Onsdag: 19.00-21.00
Fredag: 18.30 – 20.30

Se alle treningstider i klubben.

Besøk gruppens Facebookside.